BBQ recept voor Bolognese van Gerookte Shortribs - by Ralph de Kok

Wat moet je doen om de Bolognese van gerookte shortribs te maken?

Steek de barbecue aan en zorg voor een temperatuur van c.a 180 graden. Snijd het vet van de ribs kruislings in en gooi een handvol walnootsnippers op de gloeiende kolen. Gril het het vlees direct op een heet rooster aan beide zijden aan tot het goudbruin is (eerst op de vleeskant, daarna op de vetkant en sluit hierbij het deksel steeds).

Snijd de groente grove stukken, verhit wat olie in een pan en zet hierin de groente wat aan. Giet er een pot runderfond bij en strooi de kruiden erin. Leg hierop het gebruinde vlees, met de botten naar boven en laat een half uur stoven. Giet er de rode wijn, tomatenblokjes en passata bij en laat 4-5 uur verder garen, met gesloten deksel (op indirecte wijze). Haal het vlees uit de pan, verwijder de botten en trek het vlees in stukjes.

Kook de spaghetti en doe op een bord. Schep er een flinke lepel saus op en verdeel hierover het vlees. Garneer met de spicy (ingelegde) uien.

“Ik zeg: maken die hap”

Ralph de Kok

Kijk hier het fragment uit de uitzending

Kijk meer BBQ video's op YouTube