BBQ recept Langzaam gegaarde buikspek met een salade van gerookte paling - van Ralph de Kok

BBQ recept - buikspek met paling

Bereidingswijze :

Rijg de koppen van de paling aan spiesen en laat de visjes even een half uurtje drogen. Zet de barbecue-smoker op 70°C en gaar de palingen ongeveer 45 minuten zonder rook. Voeg hierna rookmot (beuken bijvoorbeeld) toe aan de kolen of rooklade, zodat er rook ontstaat. Rook de palingen nu nog ongeveer 45-55 minuten, afhankelijk van de grootte en dikte van de paling.

Besprenkel het buikspek ondertussen ruim met zeezout en wrijf de Pesto Tartufo (truffelpesto) goed aan alle kanten over het vlees. Leg het vlees in de barbecue en schenk een beetje bier in de druipbak of de daarvoor bestemde lade. Gaar het buikspek indirect op 140°C in anderhalf uur tot een kerntemperatuur van 77°C is bereikt.

Snijd de appel in kleine blokjes en meng met wat citroensap om verkleuring tegen te gaan. Maak de paling schoon en snijd het visvlees in kleine blokjes. Meng deze met de stukjes appel, de mayonaise en een eetlepel Allioli. Maak op smaak met peper en een snufje zout.

Snijd het buikspek aan plakken en maak het bordje op. Zet de dungesneden venkel rechtop in de appel-palingsalade en serveer met wat extra Allioli. Gaaf, hoor!

Hoppa!

Ralph de Kok