BBQ recept Chickenwings op Kamado Joe - by Ralph de Kok

Wat moet je doen?

Meng de ingrediënten voor de rub goed door elkaar.
Doe de kippenvleugels in een afsluitbare bak en strooi er een paar eetlepels rub overheen.
Sluit af met een deksel en schud tot de kip rondom is gekruid met de rub.
Giet er een beetje olijfolie over en laat in de koelkast marineren (minimaal 30 minuten).

Steek ondertussen je kamado aan en plaats de JoeTisserie (draaispit) en zorg voor een temperatuur van ca.180  graden.
Doe de kippenvleugels in het grilmandje en gaar ze, direct al draaiende boven de kolen, in ca. 45 a 50 minuten, met gesloten deksel.

Maak de dipsaus door alle ingrediënten hiervoor te mengen en maak af naar smaak, hoe jij het lekker vindt.

Serveer de chickenwings met de saus en plakjes limoen.

“Ik zeg: maken die hap!”

Ralph de Kok