BBQ recept Warm chocolade-cakeje met bananenijs - by Ralph de Kok
Bereidingswijze Chocolade-cakeje:
- Smelt de chocolade, samen met de boter au bain-marie
- Klop de eieren, eidooiers en de suiker in een keukenmachine helemaal luchtig
- Spatel hier het chocolade-boter mengsel door en vervolgens voorzichtig de bloem
- Vet éénpersoons vormpjes in en bestrooi ze licht met suiker
- Vul de vormpjes tot drie kwart met de chocolademassa
- Zet in koelkast tot gebruik
- Gaar op de bbq, op indirecte wijze, bij een temperatuur van ca. 200/225 graden, gedurende 8 á 10 minuten
Bereidingswijze Bananenijs:
- Verwarm de bbq tot zeer heet
- Pof de bananen (rechtstreeks in gloeiend houtskool of op de hete brander)
- Verwijder de schil en pureer het vruchtvlees fijn in een keukenmachine
- Verwarm de melk met de room en los hierin, al roerend, de suiker op
- Meng de bananenpuree door het melk/roommengsel en draai tot ijs in een ijsmachine.
Serveer de chocolade-cakejes met een bol gepoft bananenijs, eventueel met een paar korrels ‘fleur de sel’ en een coulis van rood fruitSmakelijk!
Ralph de Kok