Wat heb je nodig?
flamkuchendeeg (kant en klaar)
1 bekertje creme fraiche
1 bekertje zure room
1 bakje Boursin
1 bakje vegetarische gyrosreepjes (Vivera)
1 tl. kerriepoeder
1 tl. cayennepeper
1 tl. zout
1 tl. nootmuskaat
1 tl. witte peper
1 rode ui, in dunne ringen
½ prei, in dunne ringen
handvol rucola
olijfolie
BBQ recept Flammkuchen op een Kamado Joe - by Ralph de Kok
Wat moet je doen?
Steek je kamado aan, plaats de ‘DoJoe’ erop, dan het hitteschild onderin en daarboven op een pizzasteen en warm dit een half uur op, met de bovenste ventilatieschuif gesloten.
Zorg voor een temperatuur van 220 graden.
Meng in een kom de creme fraiche en zure room met het kerriepoeder, cayennepeper, zout, nootmuskaat en witte peper.
Bestrijk het flammkuchendeeg met wat Boursin en vervolgens met het creme-fraiche mengsel.
Verdeel hierover de rode uienringen, prei en gyrosreepjes overheen.
Plaats je flammkuchen in de DoJoe en bak ca. 3 minuten tot het deeg bruine randjes vertoont.
Haal uit de barbecue, leg er wat rucola-sla op en giet er wat olijfolie overheen.
“Ik zeg: maken die hap!”
Ralph de Kok