Ingrediënten
- 2 Flammkuchenbodems
- 100 gram verse tonijn, in flinterdunne plakjes
- 1 norivel
- 4 rode cherry tomaatjes, in partjes gesneden
- 4 gele cherry tomaatjes, in partjes gesneden
- 1 volle EL ginger-wasabi saus (van Not Just BBQ) 2 lente uitjes, in dunne ringen
- 50 gram wakamé (Japanse zeewiersalade)
- 1⁄2 citroen, sap en schil
- Sojasaus (kikkoman)
Voor de saus:
- 175 ml zure room
- 175 ml crème fraîche
- 1⁄4 theelepel nootmuskaat
- 1⁄2 theelepel kerriepoeder
- 1⁄2 theelepel witte peper
- 1⁄4 theelepel zout
BBQ recept Flammkuchen met tonijn, zeewier en ginger-wasabi - by Ralph de Kok
- Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar en bestrijk hiermee de flammkuchenbodems.
- Snijd alle groenten fijn en beleg de bodems hiermee (bewaar de lente ui voor op het laatst).
- Week het noriblad 2 minuutjes in wat water en beleg op de bodems.
- Bak de flammkuchen in circa 3 minuten in een hele hete (ALFA Pizza)oven van ongeveer 300°C.
- Beleg de gare flammkuchen met de wakamé en de tonijn.
- Bedruppel hier en daar met wat sojasaus en citroensap.
- Zet wat dotten ginger-wasabisaus op de flammkuchen en bestrooi met een beetje citroenschil en de lente uitjes!
Smakelijk!
Ralph de Kok
ralphdekok.nl