Spiesen
- 12 grote garnalen met kop (staart panser eraf gepeld en darm kanaal verwijderd)
- 4 hele stevige citroengras stengels
Voor de marinade
- 8 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel sesamolie
- 1 el geraspte kokosnoot gedroogd
- 2 tenen kno ook geraspt
- 1 theelepel cajun kruiden
Voor de Chakalaka
- 2 groene paprika’s in stukken
- 2 uien gesnipperd
- 2 zoete aardappelen in blokjes
- 4 bospeentjes geschild en in rondjes
- 3 tomaten in blokjes
- 1 groene Spaanse peper (zaadjes eruit) in stukjes
- 1 theelepel curry poeder beetje chilipoeder
- 3 dl groenten bouillon
- 1 bosje verse koriander
- 1 limoen
BBQ recept Citroengras Gamba Spiesen - by Caspar
Maak de marinade door alle ingrediënten met elkaar te mengen en laat hierin de garnalen zeker 2 uur marineren. Een nacht kan ook!
Spies de gamba’s per drie op een scherp gemaakte citroengrasstengel en grill de garnalen in 5 tot 8 minuten gaar op een hete grill. Eventueel in de laatste minuut wat rook toevoegen. Leg de spiesen
op de chakalaka en maak af met limoen partjes en verse koriander.
Chakalaka
Fruit de uien, (de chilipeper), de wortel, de zoete aardappel en de paprika aan in 4 eetlepels olijfolie tot ze glazig worden. Dit doe je in een warme Dutch oven die van te voren op de bbq is verwarmd. Voeg dan de droge specerijen toe en bak even mee. Blus af met de tomaten en de bouillon en laat 20 minuten stoven. Zoek een plekje op de bbq met matig vuur zodat ie lekker gaar kan pruttelen.
Smakelijk!
Caspar