BBQ recept Citroengras Gamba Spiesen - by Caspar

Maak de marinade door alle ingrediënten met elkaar te mengen en laat hierin de garnalen zeker 2 uur marineren. Een nacht kan ook!

Spies de gamba’s per drie op een scherp gemaakte citroengrasstengel en grill de garnalen in 5 tot 8 minuten gaar op een hete grill. Eventueel in de laatste minuut wat rook toevoegen. Leg de spiesen
op de chakalaka en maak af met limoen partjes en verse koriander.

Chakalaka

Fruit de uien, (de chilipeper), de wortel, de zoete aardappel en de paprika aan in 4 eetlepels olijfolie tot ze glazig worden. Dit doe je in een warme Dutch oven die van te voren op de bbq is verwarmd. Voeg dan de droge specerijen toe en bak even mee. Blus af met de tomaten en de bouillon en laat 20 minuten stoven. Zoek een plekje op de bbq met matig vuur zodat ie lekker gaar kan pruttelen.

Smakelijk!

Caspar