Ingrediënten
- 2 soorten nacho chips (naturel / cheese) 2 kipfilets
- 1 gele paprika
- 1 rode chilipeper
- 1 verse jalapeno peper
- 150 gram geraspte (belegen) kaas
- 75 gram geraspte cheddar
- 1⁄2 potje zwarte olijven, in plakjes gesneden
- 2 lente uitjes, in ringen
- koriander, de blaadjes grof gesneden
- Cardini’s red Jalapeno Ceasar dressing
- Sweet&sticky rub (shaker van Not Just BBQ)
BBQ recept Gegratineerde nacho’s uit een cederhouten kistje met gegrilde kip en jalapeno-cheese dressing - by Ralph de Kok
- Kruid de kip met de rub en gril deze 2 minuten per kant op het hete gedeelte van de barbecue. Gaar ze nog 10-12 minuutjes na op een middelhoge (indirecte) temperatuur.
- Snijd ondertussen de groenten (paprika, pepers, lenteui en olijven) in blokjes en ringen.
- Meng alles door de nacho chips en doe het in het cederhouten kistje.
- Bestrooi met beide soorten geraspte kaas.
- Plaats het kistje op de barbecue en rooster het geheel met gesloten deksel (!) in 12-15 minuten tot de kaas gesmolten is.
- Snijd de kipfilet in dunne plakjes en meng met de chips Schenk een goede scheut Cardini’s red jalapeno ceasar dressing erover.
- Serveer met de frisse lente ui en koriander!
Smakelijk!
Ralph de Kok
ralphdekok.nl