BBQ recept Gegrild Moederdagontbijt - by Ralph de Kok

Verwarm een barbecue op directe en indirecte hitte. Dat wil zeggen, zorg voor een hete zone en een minder hete zone waar geen kooltjes of branders onder zitten. Een barbecue met deksel is hiervoor belangrijk. Bak de bagels ca. 8 minuutjes boven de indirecte zone, tot ze mooi bruin zijn. Verwarm daarna ook de wafels tot ze zacht zijn. Plaats een grilplaat op ..n helft van de barbecue en verhit deze tot medium hoge temperatuur. Gril het fruit en het klein gesneden halve rode pepertje op de grilplaat tot ze mooi heet zijn en karamelliseren. Klop ondertussen de eitjes, maak ze op smaak met peper en zout en bak een omeletje op de grilplaat.

Snijd de gebakken bagels doormidden, besprenkel ze met wat olijfolie en smeer in met een ruime laag roomkaas. Belg hierop met de plakjes gerookte zalm. Besprenkel met peper en zout en leg er een toefje tuinkers of radijskiemen bovenop. Verdeel het gegrilde fruit over de warme wafels. Schep, of spuit er een paar flinke klodders slagroom overheen en bestrooi met wat poedersuiker. Rol het omeletje op en plaats alles op een groot bord. Vergeet niet om er een lekker bakje koffie, thee en vers geperst sinaasappelsap bij te serveren…! En… geef je moeder een hele dikke knuffel!

Smakelijk!

Ralph de Kok

www.ralphdekok.nl