Ingrediënten
- 250 gram bloedworst, in plakken van circa 1 cm 1 blik peertjes op sap (Delmonte á 400gr)
- 4 plakken krentenbrood, korstjes verwijderd
Voor de kerriesaus:
- 125ml crème fraîche
- 100ml mayonaise
- 1 EL kerriepoeder
- Mespuntje cayenne peper
- 2 EL siroop van de peertjes
- versgemalen zwarte peper & zout, naar smaak
BBQ recept Gegrilde bloedworst en peer met geroosterd krentenbrood en kerriesaus
- Verhit een beetje olijfolie op een bakplaat van de barbecue.
- Leg hierin de plakjes bloedworst en gril deze ongeveer 12-15 minuten tot ze knapperig vanbuiten en zacht van binnen zijn.
- Leg ondertussen de peertjes en het krentenbrood ook op de bakplaat (zonder olie). Gril de peertjes ca. 12 minuten tot ze mooi gekaramelliseerd zijn en het brood 10 minuten tot knapperige toast.
- Meng alle ingrediënten voor de kerriesaus door elkaar.
- Leg een plakje bloedworst en gegrilde peer op het toast en schep er een flinke toef kerriesaus overheen.
Smakelijk!
Ralph de Kok
ralphdekok.nl