BBQ recept Gegrilde Ceasar Salad - by Ralph de Kok

1. Marineer de kippendijtjes in de Mediterranean marinade. Volg hiervoor de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Snijd de kop van de knoflook eraf en doe de bol in wat aluminiumolie. Schenk er een beetje olijfolie overheen. Laat de bovenkant van het folie open! Pof de knoflook op medium heet vuur in ongeveer 30-40 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn! Pers de tenen daarna uit en druk ze fijn met een koksmes zodat je een mooie puree krijgt.
3. Bak de bacon op een medium hete grilplaat.
4. Bak 4 kwarteleitjes op de grilplaat en kook de overige eitjes 3 minuten (op de zijbrander)
5. Snijd de little gems in kwarten en gril deze op het rooster, ca. 2 minuten per kant.
Maak ze op smaak met de garlic grinder.
6. Snijd de tomaatjes in kwarten en marineer ze in wat zoetzuur of sushiazijn.
7. Plaats een rookbuisje boven de branders van de BBQ of op de kolen. Gaar de kippendijen op de barbecue op medium-lage temperatuur in ongeveer 20 minuten. Verhoog daarna de temperatuur van de barbecue en gril de kip af zodat ze mooi gekarameliseerd worden en een grilstreepje krijgen!
8. Leg de hete kippendijen in een schaaltje en frot er de ansjovisfilets tussen. Dek af met aluminiumfolie.
9. Snijd het Turks brood in plakken en bedruppel ze met olijfolie en zeezout. Rooster de plakken in een paar minuten goudbruin en bestrijk ze met Hoemoes (Maza).
10. Bouw de salade door alle ingrediënten in elkaar te zetten op het bord en bedruip op het laatst met de Original Ceasar dressing.
11. Rasp wat Parmezaanse kaas over het geheel!

Smakelijk!
Ralph de Kok ralphdekok.nl

Recept video's op YouTube kijken