BBQ recept Gegrilde Tommahawk - by Ralph de Kok

BBQ recept - Gegrilde Tommahawk - Ik BBQ voor Jou

Verwarm een gietijzeren grilplaat op de barbecue tot medium/heet (circa 190-200°C).

  1. Zet de tommahawk op z’n zijkant op de grilplaat zodat het vet begint te smelten.
  2. Leg na een paar minuutjes het vlees plat op een kant en gril het ongeveer 6-8 minuten, regelmatig over de bakplaat verplaatsen zodat het vlees mooi in het vet ligt.
  3. Als het mooi begint te karamelliseren (goud-bruin, maillard) draai je het om en gaar je de andere kant eveneens 6 tot 8 minuten.
  4. Verplaats het vlees naar een koelere zone, indirect op de barbecue, van de grilplaat af. Zorg dat het bot richting de hete kant van de barbecue ligt.
  5. Als een kern van 52-54°C is bereikt haal je het vlees uit de barbecue en laat je het, afgedekt met aluminiumfolie, nog minimaal 10 minuten rusten.
  6. Aansnijden en op smaak maken met versgemalen zwarte peper en zeezout!

Smakelijk!

Ralph de Kok