Wat heb je nodig?
10 drumsticks
Dry rub (bv Van Beekum)
Kerriepoeder (bv. Van Beekum)
Rijst
Voor de currypasta:
1 rode ui, grof gesneden
1 gele paprika, in stukken, zaadlijsten verwijderd
1 rode peper, in stukken
verse gember (stuk ter grootte van een duim), in stukjes
4 flinke tenen knoflook
handje vol verse koriander
flinke scheut olijfolie
1 volle el humus ‘less salt’ (Maza)
4 el. honing
1 el. kurkuma (bv Van Beekum)
1 el. kerriepoeder (bv Van Beekum)
flinke ‘snuf’ versgemalen zwarte peper en zout
1 kippenbouillonblokje, verkruimeld
Voor de curry:
1 . gele paprika (ontdaan van zaadlijsten, in kleine blokjes gesneden)
1 rode ui, gesnipperd
1 volle el. tomatenpuree
scheutje water
1 blikje kokosmelk (400 ml)
1 potje kikkererwten
1 bloemkool
5 el. high protein natural kwark/yoghurt (of naar smaak meer/minder)
verse korianderblaadjes
drumstickhouderrekje (Grandhal)
keukenmachine
BBQ recept Gele curry met gegrilde kippenbouten - by Ralph de Kok
Wat moet je doen?
Bestrooi de drumsticks met dry rub en wat kerriepoeder en hang ze in de houder.
Zet de buitenste branders van je barbecue aan (hoog, zorg voor een temperatuur van 180 á 200 graden) en plaats de houder met drumsticks in het midden van je gril. Gaar deze in ongeveer 40 minuten.
Meng voor de zelfgemaakte curry alle ingrediënten in een keukenmachine fijn.
Plaats een ‘Dutch oven’ op het rooster van je barbecue en verhit hierin een scheut olijfolie.
Bak de zelfgemaakte currypasta in de pan een paar minuten en voeg er dan de ui, peper en paprika aan toe.
Roer er dan de tomatenpuree, kikkererwten en een scheutje water door.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd plakken van de bloemkool (vanuit het midden) van ca. 1 1/2 cm dik en smeer in met olijfolie.
Gril de plakken op je barbecue-rooster tot ze goudbruin zijn.
Snijd de rest van de bloemkool in kleine stukjes en voeg die toe aan je groentecurry in de Dutch oven en laat nog ca 10 minuten meepruttelen.
Roer er dan wat eetlepels yoghurt door, naar smaak.
Doe wat gekookte rijst in een diep bord en schep hier ruimschoots de curry overheen.
Snijd de gegrilde bloemkoolplakken in stukken en steek die in de curry.
Garneer met korianderblaadjes en eventueel wat ringetjes rode peper en serveer met de kippenbouten!
“Ik zeg: maken die hap!”
Ralph de Kok