BBQ recept Gemarineerde Flat-Ribs met Cowtown BBQ saus - by Ralph de Kok

BBQ recept - Flat-Ribs - Ik BBQ voor Jou

Schud een zakje Grill Mates Tennessee Style Brown Sugar Marinade leeg in een vacumeerzak. Voeg er een scheut sinaasappelsap en 50ml olijfolie aan toe. Mix goed en doe de flat rib erbij. Verdeel de marinade goed over het vlees en vacumeer het geheel. Laat het minimaal 10 minuten marineren en haal het vlees daarna uit de vacuümzak.

Verdeel de gloeiende houtskolen over de barbecue en richt de kolen indirect in. Plaats het vlees in het midden en voeg hickory rookchips aan de kolen toe. Zorg dat de barbecue op ongeveer 150°-160°C blijft. Gaar het vlees in circa 4 á 5 uur tot het zacht is. Voeg steeds een beetje houtskool (en rookhout!) toe zodat de temperatuur constant blijft. Mocht het vlees te donker worden, pak het dan in aluminiumfolie en gaar het verder. Doe hetzelfde als je een gasbarbecue hebt maar voeg dan een druippan met water toe, om het vlees niet te laten uitdrogen. Indien je een smoker bezit, gaar de flat ribs dan in 7 á 8 uur op circa 95°C.

Bestrijk het vlees het laatste kwartier met Cowtown BBQ saus en laat nog even doorgaren zodat de saus licht karameliseren kan. Bestrijk op het einde nogmaals met de saus.

Smakelijk!

Smakelijk!

Ralph de Kok