BBQ recept Gerookte zalm met honingdillemayonaise- van Ralph de Kok

BBQ recept - Gerookte zalm met honingdillemayonaise - Ik BBQ voor Jou

Bereidingswijze:

Bedek de zalm met grof zeezout en suiker. Laat ongeveer 2 uur pekelen en spoel daarna alles goed af onder de koude kraan. Dep droog.

Maak ondertussen de saus: Meng de mayonaise met de crème fraîche. Voeg de fijngehakte dille en een klein beetje citroenzest toe, roer door elkaar en voeg daarna de honing en de chilisaus toe. Maak op smaak met peper en zout.

Steek de smoker aan en vul de waterschaal met verse dragon, verse basilicum, citroensap en witte wijn. Plaats de zalmzijde op het rooster erboven en sluit het deksel. Probeer een temperatuur van 70°-90°C te handhaven. De zalm is gaar wanneer de lamellen uit elkaar vallen als je er zachtjes op drukt.

Smakelijk!

Ralph de Kok