BBQ recept Gevulde bavette - van Ralph de Kok

BBQ recept - Stoofperen stampot - Ik BBQ voor Jou

Schil de wortelen en snijd ze in de lengte in vieren. Pof de rode paprika in de hete kolen en verwijder de zwartgeblakende schil, zaden en zaadlijsten. Snijd de paprika daarna in dunne repen. Snijd de runderbavette bij en verwijder overtollig vet, vliesjes en zenen. Bestrooi met peper en zout en bedek met mosterd. Bedek daarna met spinazie en verdeel de groene asperges, de wortelen en paprika over het vlees. Bak in een skilet een omelet met een fijngesnipperd sjalotje en de spekblokjes. Bak de omelet niet te bruin maar mooi zacht en luchtig! Leg de omelet op het vlees en de groente en rol daarna de bavette stevig op en zet vast met slagerstouw.

Rook de bavette op indirecte wijze op een middelhete barbecue. Gebruik hiervoor maple hout. Plaats het deksel op de barbecue en rook het vlees ongeveer 15 minuten. Draai het vlees in de tussentijd ook een paar keer om. Haal de ‘rollade’ uit de barbecue en wikkel hem in stevig aluminiumfolie. Leg het pakketje terug op de barbecue en laat het nog ongeveer drie kwartier tot een uurtje garen tot een kerntemperatuur van 55°C is bereikt. Pak het vlees daarna onmiddelijk uit het folie, bestrijk met Hill Country (heerlijke BBQ saus van Stockyard!) en laat het nog 10 minuten rusten. Snijd mooie plakken van 1 1⁄2 centimeter en serveer met de stoofperenstampot!

Smakelijk!

Ralph de Kok