BBQ recept gevulde Tomahawk met pofaardappelen en appelcompote - by Ralph de Kok

Bereidingswijze:

Voor de tomahawks:

Bak de pancetta in een pannetje tot ze krokant is.
Doe er dan wat in plakjes gesneden champignons bij en  het sjalotje, de knoflook en de kruiden.
Haal uit de pan en hak deze ingrediënten fijn en roer hier, als het beetje is afgekoeld, de roomkaas en fijngehakte truffel door.
Snijd ‘pockets’ in het vlees door met een scherp mes horizontale inkeping te maken en beweeg het mes van links naar rechts zodat er een ‘zakje’ ontstaat.
Schep hier 2 eetlepels vulling in (of zoveel als er in past).
Bestrooi één zijde van de tomahawks met de kruiden van Santa Maria en bestrijk dan met mosterd.
Grill de tomahawks op medium tot high temperatuur op directe wijze ca. 3 minuten per kant.
Laat ze daarna nog indirect (op b.v. het warmhoud-rooster) ca. 10 tot 12 minuten nagaren tot een kerntemperatuur van 63 graden.

Voor de aardappels:

Pof de aardappelen op de BBQ in ca. 50 minuten gaar.
Snijd ze in, haal er wat kruim uit en vul de nog hete aardappels met de overgebleven vulling van de tomahawks.

 

Voor de appelcompote:

Maak het cederhouten plankje goed nat.
Snijd de appels in plakken en leg deze op het plankje.
Leg het plankje rechtstreeks op de brander , sluit het deksel  van je barbecue en
gaar ze tot de appel zacht is.
Snijd de plakjes dan in kleinere blokjes en bak deze, met een flinke klont roomboter,
in een pannetje.
Voeg hier ca. 100 ml. water aan toe en het sap van een citroen.
Laat inkoken tot een compote.

 

Voor de bijgerechten:

Breek van de groene asperges de uiteinden af en gril ze direct op een heet rooster in ca. 3 minuten gaar.
Pof ondertussen de tomaatjes indirect op b.v. het warmhoud-rooster tot ze zacht zijn.
Bak de falafel in wat olijfolie tot ze goudbruin zijn (zie verpakking).

Serveer de tomahawks met de gepofte, gevulde aardappel, de appelcompote en
de overige bijgerechten.

Smakelijk!
Ralph de Kok ralphdekok.nl