Ingrediënten:
– 1 kleine rode pompoen geschild en in dikke plakken
– 1 bosje groene asperges geschild
– 10 stuks verse baby mais
– 1 avocado in repen
– 2 rode uien in partjes
– 2 grote artisjokken gaar gekookt en gepeld, bewaar de blaadjes en de harten
– 400 gr grote aardappelen gaar gekookt, afgekoeld daarna in dikke plakken
– 1 stokrood
– 2 teentjes kno ook
Voor de saus:
– 2 aubergines
– beetje olijfolie
– 1 teentje kno ook
– 100 ml creme fraiche
– 1 eetlepel gehakte peterselie sap van 1 limoen
– 1 theelepel garam marsala
BBQ recept Grilled Veggies - by Caspar
Bereiding:
Smeer de aubergine in met olijfolie en grill deze aan alle kanten op een matig hete bbq (±150 graden) tot de binnenkant zacht is. Snij de aubergine open en haal het vruchtvlees eruit met een vork. Meng het vruchtvlees met de overige ingrediënten en laat even trekken. Grill ondertussen op 200-250 graden de pompoen, de asperges, de aardappelen en de uien gaar. Smeer wel alles van te voren een beetje in met olijfolie en peper en zout. Leg deze groenten op een schaal en houd het warm. Grill nu ook de gare artisjokken en leg deze ook op de groenten. Halveer de stokbroden en grill deze ook. Smeer ze daarna in met de kno ook. Verdeel de artisjokblaadjes om de groentenschotel en schep de saus erop. Maak af met verse avocado en enkele limoen partjes. Serveer het warme brood ernaast.
Smakelijk!
Caspar