Ingrediënten:
Gyros
1 procureur (varkensnek)
1 ui
Voor de marinade:
½ bosje oregano
5 takjes tijm (gerist)
4 tenen knoflook
3 takjes rozemarijn (fijngehakt)
2 EL raz el hanout
150 ml olijfolie
Marinade van Santa Maria
Peper en zout
Voor de saus:
¼ ltr. Yoghurt
¼ komkommer (geraspt of fijngesneden)
2 takjes oregano
1 citroen, sap en rasp
1 tl roasted garlic pepper (Santa Maria)
2 EL crème fraiche
¼ rode kool (geraspt)
1 rode ui (in ringen)
¼ ijsbergsla (klein gesneden)
4 tomaatjes (in stukjes gesneden)
Naanbrood
BBQ recept Gyros aan het spit - by Ralph de Kok
Snijd de procureur in dunne plakjes van ca. een halve cm dik.
Marineer de plakjes minimaal een half uur in de marinade.
Halveer een ui en schuif één helft aan de spies met de bolle kant eerst.
Rijg de plakjes vlees aan het spit en druk goed aan.
Schuif als laatste de andere helft van de ui met de platte kant naar het vlees toe aan het spit.
Barbecue indirect indelen met houtskool of briketjes.
Zet een druipbakje er in het midden onder met wat water erin.
Gaar de spies 2,5 uur op ca. 150°-160°.
Bak de naanbroodjes 1 à 2 minuten per kant op een voorverwarmde pizzasteen. Beleg het brood met lekkere groentjes en het kleingesneden vlees en serveer met wat saus erover.
Eet smakelijk!
Ralph de Kok ralphdekok.nl