BBQ recept - Forel gegaard in bananenblad - by Ralph de Kok

Bereidingswijze:

Verwarm de barbecue tot 200 graden, indirect. Knip de bananenbladeren door de helft. Bestrooi de forellen met peper en zout en vul de buikholte met 1 eetlepel groene currypasta. Wikkel de vissen in de bananenbladeren en zet ze vast met een cocktailprikkertje. Plaats de ingepakte forellen terug in de aluminium schaaltjes van de verpakking. Plaats de forellen op het indirecte deel van de barbecue en sluit het deksel. Voeg na ca. 10 minuten een heel klein scheutje water toe in het aluminium schaaltje zodat er een beetje stoom ontstaat.

Snijd de schil van de bakbananen en snijd ze in plakken van ca. 1,5 cm. Rijg de banaantjes aan een spiesje en besprenkel ze met wat olie. Bak de spiesjes in een gietijzeren skillet of koekenpan, in een laagje olie in ongeveer 8 minuutjes gaar, tot ze goudbruin en zacht zijn.
Besprenkel ze op het laatst met wat grof zeezout en gebakken uitjes.

Leg de groenteburgers op het directe deel van de barbecue en grill ze ca. 4 minuutjes per kant. Rooster de sesamzaadjes in een skillet of koekenpannetje kort.

Verwarm de ingrediënten voor het zoetzuur in een steelpannetje en laat het 1 minuut doorkoken. Haal de pan van het vuur en voeg de groente linten en de cherry tomaatjes toe.
Laat deze 20 minuutjes marineren.

Kook intussen de rijst, bijvoorbeeld op de zijbrander van de barbecue. Giet af en roer en een flesje romige kokosmelk en de geroosterde sesamzaadjes doorheen. Doe het restant van de currypasta in een pannetje. Bak het kort aan en voeg dan een flesje romige kokosmelk toe. Roer het geheel regelmatig door en zet op een laag pitje.

Haal na ongeveer 20-25 minuten de vissen uit de barbecue. Serveer de rijst, groenteburgers en forellen met de curry. Garneer met koriander, rode chilipepertjes en de lente-uitjes.

“Ik zeg: maken die hap!”
Ralph de Kok

Kijk alle video's op YouTube