BBQ recept Kip Hawaï - by Jeanette Rijnbeek

– Maak een marinade van 2 tenen knoflook, 2 eetlepels gembersiroop, 2 eetlepels ketjap Asin, 6 eetlepels olie, peper en zout naar smaak. Marineer hierin de kippendijen minimaal een uur.

– Maak je barbecue gereed voor half (in)direct gebruik op 150⁰C, installeer alvast de rotisserie.

– Spies de geschilde ananas in zijn geheel op de rotisserie pin. Snij de paprika en ui in grote stukken. Spies naast de ananas nu de kippendijen afgewisseld met de ui en paprika. Hang je spies in de Joetisserie en laat hem langzaam draaien.

– Tijdens het draaien lak je de ananas en de kippendijen met wat gembersiroop. Herhaal deze stap elke 10 minuten.

– Na ongeveer 45 minuten strooi je wat kokosrasp over de ananas, dit laat je langzaam wat bruinen. Check je kip regelmatig met een kernthermometer, als de kip in het midden van de dij minimaal 74⁰C is dan is het gerecht gereed.

– Neem de spies met de ananas en kippendijen van de barbecue. Haal de ananas, van de spies, snij hem door en verwijder de harde kern en snij in stukken. Haal de kippendijen, paprika en uien van de spies en snij in stukken.

– Neem een bord, leg hierop de ananas, kippendijen, paprika en ui. Strooi hierover wat chipotle flakes en/of geraspte kokos. Eet smakelijk!

Smakelijk!

Jeanette van Rijnbeek