Ingrediënten:
2,5 dl melk/water
1 ei 50 gr. gist
45 gr. suiker
5 gr. zout
100 gr. boter
600 gr. bloem sesamzaadjes
Voor de kipburger:
1 lente-ui
1 stengel bleekselderij
1 ½ granny Smith appel
olie
1 kilo kippendijen
zest van schil van 1 citroen
sap van 1 citroen
½ bosje peterselie, fijngesneden
worcestershiresaus
50 gr. mangochutney
peper en zout
Voor de ‘topping’:
mango (dungesneden plakjes)
bacon
1 rode ui in dunne ringen
botersla
mayonaise
tomaten in dunne plakjes
komkommer in dunne plakjes
hoemoes met artisjok (Maza)
BBQ recept Kipburger - by Ralph de Kok
Voor het broodje:
Meng alle ingrediënten tot een soepel deeg en laat ¼ uur rijzen.
Verdeel het deeg in bolletjes van 90 gr per stuk en druk ze plat met de hand.
Duw de bolle kant van het broodje voorzichtig in een schaaltje met het sesamzaad.
Laat hierna nog een uur rijzen.
Bak de broodjes vervolgens op een pizzasteen ca. 14 minuten op 210/220 graden.
Voor de kipburger:
Bak de plakken bacon in de plancha en zet apart.
Snijd de lente-ui, appel, bleekselderij in kleine blokjes en bak deze even aan in een beetje olie op een plancha.
Maal de kippendijen tot gehakt en voeg hier alle ingrediënten voor de kippenburger toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Vorm van dit mengsel hamburgers en grill deze 7 minuten per kant op een heet gietijzeren rooster. Maak een saus door 2 flinke eetlepels hoemoes door 150 ml. mayonaise te mengen.
Breng op smaak met peper en zout.
Bouw de burger:
Beleg de broodjes met, achtereenvolgens:
blaadje sla, hoemoesmayonaise, plakjes mango, kipburger, plakjes tomaat, komkommer, bacon en de barbecuesaus van Santa Maria.
Eet smakelijk!
Ralph de Kok ralphdekok.nl