BBQ recept voor Lamsrack met kruidenkorst - by Ralph de Kok

Wat moet je doen om deze Lamsrack met kruidenkorst te maken?

Roer de verse kruiden met de mosterd door de boter en breng op smaak met peper en zout. Roer de panco erdoor en schep de kruidenboter op een vel bakpapier. Leg er een tweede vel op en rol met een deegroller tot een plak van ca. 2 mm dik. Doe in de vriezer.

Steek de barbecue aan. Giet wat olijfolie over de aardappeltjes en pof ze op het warmhoudrek van de barbecue tot ze gaar zijn. Bak ze vlak voor serveren op met de rode ui, knoflook, Dordognekruiden en citroen in een skillet met hete olie of boter. Kook de doperwten een paar minuten in de bouillon en schep de erwtjes in een blender. Draai met de munt, de slagroom en wat peper en zout tot een smeuige puree. Houd dit warm.

Giet olijfolie over de wortels en gril ze gaar op de barbecue (draai regelmatig). Houd dit warm.

Snijd oneffenheden van je lamsrack weg en snijd het vet kruislings een beetje in. Bestrooi met zout en gril direct, in ca. 2 minuten per kant, bruin (begin met de vetkant op het rooster en verplaats het vlees even als je teveel vlammen krijgt). Gaar het vlees daarna op indirecte wijze verder, in ca. 18 a 20 graden tot mooi rose. Haal de kruidenboter ondertussen uit de vriezer en snijd ter grootte van het vlees. Leg de ‘korst’ op de vleeskant en laat deze de laatste 10 minuten van de gaartijd smelten. Snijd, na even te hebben laten rusten, het vlees tussen de botjes door. Schep de doperwtenpuree op een bord en leg hierop de gegrilde wortels. Leg de aardappels ernaast en zet de lamsrack in de puree.

“Ik zeg: maken die hap!”

Ralph de Kok

Bekijk hier de aflevering

Kijk meer BBQ video's op YouTube