BBQ recept Lamsrugfilet met gegrilde watermeloen en doperwtenpuree  - by Ralph de Kok

Lamspiezen en lamsfilet:
-meng het gehakt met alle kruiden en het snufje zout
-sneed het gehakt om 3 platte
spiezen
-grill 3 minuten per kant
-grill de lamsrugfilet 3 a 4 minuten per kant en maak af met peper en zout

Gegrilde watermeloen:
-snijd de meloen in plakken van 2 cm dik
-laad de plakken 1 nacht marineren in augurkenvocht met de fijngesneden rode peper
-grill de plakken ca. 15 minuten (halverwege)
-zouten naar smaak

Doperwtenpuree:
-kook de doperwten in wat kippenbouillon gaar
-laat uitlekken maar bewaar het vocht
-roer er een paar eetlepels crème fraiche door en gehakte munt naar smaak (eventueel aangelengd met nog wat bouillon)
-draai glad in een blender of met een staafmixer. (Voor een extra gladde crème wrijf daarna nog door een fijne zeef)

Smakelijk!

Ralph de Kok

Recept video's op YouTube kijken