BBQ recept Makreel gevuld met anjovis en gepofte tomaatjes - door Jeanette Rijnbeek

– Maak je barbecue gereed voor direct grillen op 200⁰C. Vet je rooster vast in met wat olie, dat vookomt het vastplakken van de makreel.

– Was de makrelen goed schoon en controleer de binnenkant van de vis. Halveer de citroen en de ui, snij deze in plakken. Snij de knoflook in platte schijfjes.

– Vul nu de makreel met eerst de schijven citroen, leg dit netjes naast elkaar. Op de citroen de schijven ui, plakjes knoflook en ongeveer twee anjovis files per makreel. Beetje peper, zeezout en een takje peterselie toevoegen.

– Bind de makrelen dicht met het binddraad zodat de vulling op zijn plaats blijft. Wrijf de ingebonden makreel aan de buitenzijde in met olijfolie.

– De makrelen mogen op de barbecue, laat ze rustig 6 minuten liggen. Nu mogen de kleine trostomaten ook op de barbecue en draai de makrelen voorzichtig om. Na opnieuw ongeveer 6 minuten is de makreel klaar, dit kun je zien als de huid een beetje los laat. Ook de trostomaatjes zijn lekker gepoft als het velletje begint te rimpelen.

– Neem een bord, leg hierop je makreel en de gepofte tomaatjes. Bestrooi het geheel naar behoefte met peper en zeezout en een scheutje olijfolie.

– Heerlijk met een broodje en een verse salade. Eet smakelijk!

Recept video's op YouTube kijken