BBQ recept MEGA kip-sjaslick - by Ralph de Kok

BBQ recept -mega kip-sjaslick - Ik BBQ voor Jou
  1. Kruid de kippendijen rijkelijk met de Hot Cajun kruiden en voeg ook de olijfolie toe.
  2. Laat het vlees 4 uur marineren of versnel het marineerproces door een vacumeermachine te gebruiken.
  3. Snijd de paprika’s en rode uien in grove stukken.
  4. Rijg nu de kip en de groenten aan het spit.
  5. Schakel de achterbrander in van de gasbarbecue en hang het spit in de barbecue. Mocht je een houtskoolbarbecue gebruiken, zorg dan dat de gloeiende kooltjes niet rechtstreeks onder de spies liggen, maar indirect.
  6. Probeer een temperatuur te handhave tussen 180° en 210°C. Afhankelijk van de grootte en dikte van de spies duurt dit tussen de 60 en 75 minuten.
  7. Bestrijk op het allerlaatst met de Jalapeno Ceasar dressing!
  8. Ikzelf heb tijdens de laatste 10 minuten nog een afbakstokbrood op de barbecue gelegd (indirect op 200°C) en deze geserveerd met frisse Tzaziki saus.

Smakelijk!

Ralph de Kok