BBQ recept gerookte eendenborst met mi op Oosterse wijze! - by Ralph de Kok

BBQ recept - eendenborst - Ik BBQ voor Jou
  1. Snijd de vetkant van de eendenborstfilets kruislings in met een scherp mes.
  2. Verwarm een barbecue en plaats hier een met kersenhoutsnippers gevuld rookbuisje (of zelfgevouwen ‘envelopje’ van aluminiumfolie) in, zodat er rook ontstaat.
  3. Rook de eend gedurende 20 minuutjes op een zo laag mogelijke temperatuur, liefst onder 90°C.
  4. Snijd de rode peper en de lente uitjes in dunne ringetjes en hak de knoflook fijn.
  5. Verwijder de eendenborstjes van de barbecue en breng een pannetje met water aan de kook.
  6. Blancheer de sugarsnaps in het kokend water, ongeveer 4 minuutjes en haal ze uit het hete water.
  7. Verwarm ook een skilet (gietijzeren koekenpan) en fruit hierin kort de knoflook en de rode peper in wat olijfolie.
  8. Voeg de eieren toe en roer deze door de pepertjes en knoflook.
  9. Gril de eendenborsten op een medium-heet gietijzeren rooster (ca. 180°-200°C) eerst kort aan de vetkant tot een goudbruin korstje ontstaat, daarna 6 á 8 minuten op de vleeskant.
  10. Giet in de tussentijd het kokende water over de mi (in een schaaltje) en laat dit 4 minuten garen.
  11. Als het vlees klaar is bestrijk het met de Terih-Yaki saus en snijd de eend in dunne plakjes.
  12. Meng alle ingrediënten in een kommetje en garneer met de lente uitjes!

Smakelijk!

Ralph de Kok