BBQ recept Picanha met gepofte zoete aardappels en chimichurrisaus - by Ralph de Kok

BBQ recept - picanha - Ik BBQ voor Jou

Langzaam gegaard rundertaartstuk Picanha:

  1. Verwarm een houtskool- of gasbarbecue en deel de kolen/gasbranders in voor de indirecte bereidingswijze.
  2. Snijd de vetlaag ietsjes zodat de dikte van de vet cap niet dikker is dan 1 centimeter.
  3. Snijd de vetlaag ruitsgewijs in tot aan het vlees (niet erdoor!).
  4. Bestrooi de vetlaag ruim met grof zeezout en druk het goed in het vet.
  5. Laat het even vijf minuten rusten zodat het zout in het vet smelten kan en wrijf het overtollig zout eraf.
  6. Gril het vlees met de vetzijde naar beneden, één tot maximaal drie minuten, zodat het vet begint te smelten en al iets goudbruinig kleurt. Verplaats het vlees tijdens dit proces tussen de vlammen door, niet in de vlammen!
  7. Plaats nu de picanha met het vet naar boven op de indirecte zone van de barbecue. Zorg dat de temperatuur in het indirecte deel van de barbecue tussen 120 en 140°C is.
  8. Gril het vlees, met het deksel gesloten, in ongeveer 45 tot 60 minuten (afhankelijk van de barbecuetemperatuur en dikte van het vlees) gaar. Het lekkerste is medium- rare tot medium gegaard (kerntemperatuur 55-58°C) maar zelfs medium-well is lekker!

Serveer met gepofte zoete aardappels en chimichurrisaus!

Gepofte zoete aardappels met barbecuekruiden:

  1. Verwarm een barbecue en zet de temperatuur op circa 180°C.
  2. Pof de zoete aardappels in de schil (zonder aluminiumfolie!!) op de indirecte zone van de barbecue in 60 minuten gaar.
  3. Haal de aardappels uit de barbecue en laat ze 10 minuten rusten.
  4. Snijd de schil open en strooi de barbecuekruiden over het vruchtvlees.

Chimichurrisaus:

Tip: De saus is het lekkerst als hij even heeft kunnen trekken maar als je de chimichurrisaus meteen wilt gaan gebruiken, giet dan een paar eetlepels kokend water over de uitgeperste knoflook en de gesnipperde rode ui en meng het dan met de rest.

  1. Snij en hak alles in kleine snippers.
  2. Meng alle ingrediënten door elkaar.
  3. Maak op smaak met peper en zout.
  4. Laat een halve dag trekken.

Smakelijk!

Ralph de Kok