BBQ recept Pinwheels - by Jeanette Rijnbeek.

Bereiding:

– Maak je barbecue gereed voor direct gebruik op 180⁰C, installeer alvast de gietijzeren bakplaat met de platte zijde naar boven.

– Maak de kruidenolie olijfolie, de helft van de fijngesneden bieslook, knoflook, peper en zout. Maak een mengsel van de roomkaas, fijngesneden jalapeno peper, fijngesneden Cheddar kaas, rest van fijngesneden bieslook, peper en zout.

– Snij de zoete aardappel en krieltjes in grove stukken, Doe dit samen met wat kruidenolie in het aluminium bakje en zet dit op de barbecue.

– Snij de varkenshaas over de lengte in 4 gelijke repen. Leg twee plakken ontbijtspek in het verlengde naast elkaar. Leg hierop de varkenshaas plat neer. Het ontbijtspek is langer dan de varkenshaas, dat is de bedoeling. Smeer op de varkenshaas een laagje roomkaas mengsel. Rol de varkenshaas met spek op, het laatste einde van het spek komt buitenom de pinwheels. Snij de rol in de lengte door het midden zodat je twee pinwheels krijgt. De pinwheels spies je voor de stevigheid op twee spiesen. Afhankelijk van de grootte kunnen er meerder pinwheels op de spiesen.

– Vet de bakplaat in met wat olie, leg hierop de pinwheels en bak deze 6 minuten per zijde aan. Bak gelijktijdig de aspergebroccoli, zoete aardappel en krieltjes aan op de bakplaat. Draai regelmatig om en voeg af en toe wat kruidenolie toe.

– Neem een bord, leg hierop de pinwheels en de gebakken groenten. Giet nog wat kruidenolie over de groenten. Serveer met wat breekbrood en de overgebleven kruidenolie.

Eetsmakelijk!

Jeanette