Wat heb je nodig?
Stuk ossenhaas (80 gr per persoon) en/of
Stuk tonijn (80 gr per persoon)
Voor beide varianten, naar smaak:
rijst
sushi-azijn
1 winterpeen
1 komkommer
lente-ui
sojaboontjes
rode ui
radijsjes
avocado
knoflook,
verse mango, geschild en in plakken
verse ananas, geschild en in plakken
verse koriander
Voor de dressing (voor beide varianten, naar smaak):
1 serehstengel, gekneusd
sap van 1 limoen
100 ml suikerwater (gelijke delen water en suiker, opgelost)
scheut vissaus
terriyakisaus (flesje) (voor de vleesvariant)
sweet chilisaus (flesje) voor de visvariant)
BBQ recept Pokebowl met ossenhaas en/of tonijn - by Ralph de Kok
Wat moet je doen?
Was de groente en snijd in reepjes, plakjes en/of ringetjes, naar smaak. (zie filmpje)
Meng alle ingredi.nten voor de dressing
Verhit je grill tot ‘bokkeheet’.
Snijd de ossenhaas in flinterdunne plakjes, bestrijk met wat olijfolie en gril het vlees een paar seconden aan beide zijden.
Giet er een beetje terriyakisaus over.
Snijd de tonijn in blokken van 2 . bij 2 . cm., bestrijk met olijfolie en gril ca. 45 seconden per zijde.
Bestrijk de mango- en ananasplakken met wat olijfolie en gril tot ze mooi gekarameliseerd zijn.
Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking en maak op smaak met wat zout en een scheut sushi-azijn.
Vul de bowls vervolgens met de aangemaakte rijst, de kleingesneden groenten en/of stukken gegrild fruit, geheel naar smaak.
Serveervoorbeeld:
Schep over de vleesvariant een paar eetlepels van de dressing en garneer met blaadjes verse koriander.
Besprenkel de tonijn met wat chilisaus en bestrooi met geroosterd sesamzaad.
(alle smaken passen bij elkaar en kunnen worden gevarieerd naar eigen voorkeur en smaak)
“Ik zeg: maken die hap!”
Ralph de Kok