BBQ recept Pollo al Mattone; kip onder een baksteen met salieboter by Ralph de Kok
- Knip de ruggegraat uit de kip, klap hem open en druk hem goed plat.
- Bestrooi beide zijden van de kip met de citroenrasp, fijngehakte chilipepers, de knoflook, een paar blaadjes salie, een flinke scheut olijfolie en ruim zout. Marineer de kip minimaal 4 uur in de koelkast, liefst een nachtje. Mocht je in het bezit zijn van een Solis vacumeerapparaat, marineer dan met de speciale knop en laat het een half uurtje staan.
- Verwarm een barbecue met een gietijzeren rooster voor op 180-200°C.
- Pak een baksteen in het aluminiumfolie en verwarm de steen een poosje voor op de barbecue.
- Plaats de kip op het rooster, eerst met de huidkant naar beneden. Plaats de baksteen op de kip.
- Draai de kip om na ongeveer 20-25 minuutjes en grill nogmaals deze tijd tot de kip een kerntemperatuur heeft van 77°C.
- Verwarm in de tussentijd de boter in een steelpannetje met de blaadjes van de salie en een goede snuf zout.
- Haal de kip van de barbecue en maak op smaak met extra zout en citroensap.
- Serveer met de salieboter
Smakelijk!
Ralph de Kok