BBQ recept Pollo al Mattone;  kip onder een baksteen met salieboter  by Ralph de Kok

  1. Knip de ruggegraat uit de kip, klap hem open en druk hem goed plat.
  2. Bestrooi beide zijden van de kip met de citroenrasp, fijngehakte chilipepers, de knoflook, een paar blaadjes salie, een flinke scheut olijfolie en ruim zout. Marineer de kip minimaal 4 uur in 
de koelkast, liefst een nachtje. Mocht je in het bezit zijn van een Solis vacumeerapparaat, 
marineer dan met de speciale knop en laat het een half uurtje staan.
  3. Verwarm een barbecue met een gietijzeren rooster voor op 180-200°C.
  4. Pak een baksteen in het aluminiumfolie en verwarm de steen een poosje voor op de 
barbecue.
  5. Plaats de kip op het rooster, eerst met de huidkant naar beneden. Plaats de baksteen op de 
kip.
  6. Draai de kip om na ongeveer 20-25 minuutjes en grill nogmaals deze tijd tot de kip een 
kerntemperatuur heeft van 77°C.
  7. Verwarm in de tussentijd de boter in een steelpannetje met de blaadjes van de salie en een 
goede snuf zout.
  8. Haal de kip van de barbecue en maak op smaak met extra zout en citroensap.
  9. Serveer met de salieboter

Smakelijk!

Ralph de Kok