BBQ recept Porchetta - van Ralph de Kok

BBQ recept - Rollade BraaiMaster - Ik BBQ voor jou

Snijd de vetkant van het vlees ruitgewijs in en bestrooi met keukenzout. Snijd het vlees open (‘butterfly’) zodat er zoveel mogelijk oppervlakte ontstaat. Besprenkel de binnenkant van het vlees met zout en wrijf het goed in zodat de eiwitten een beetje beginnen te plakken. Snijd alle kruiden fijn en verdeel deze samen met de citroenschil over het vlees. Rol het vlees stevig in en zet het vast met slagerstouw.

Plaats het buikspek op indirecte wijze op de braai/barbecue en gaar het langzaam tot een kerntemperatuur van 77°C. Draai het spek tijdens de garing regelmatig en plaats een druipbakje onder het vlees om vlammen en vette rook te vermijden. Richtlijn: Hoe lager de temperatuur van de braai, hoe mooier het resultaat; bij een temperatuur van 125°C heeft een porchetta van 3 kg ongeveer 6 uur nodig. Bij een temperatuur van 175°C ongeveer 3 uur.

Smakelijk!

Ralph de Kok