BBQ recept Pulled Pork op de CampChef pellet grill - by Ralph de Kok
Wat moet je doen?
Bestrooi het vlees rondom goed met de kruiden en steek er een kernthermometer in.
Doe de pellets in de daarvoor bestemde bak en steek de barbecue aan (het duurt ca. 15 minuten tot hij heet genoeg is). Zet de schuif boven de vuurkamer zodanig ver dicht dat de temperatuur in je barbecue ca. 107 graden wordt.
Leg het vlees op de pelletgril en sluit het deksel.
Haal het vlees bij een kerntemperatuur van ca. 75 graden even van de barbecue, pak het vlees in aluminiumfolie en leg terug. Sluit het deksel en gaar door tot de gewenste kerntemperatuur van 95 graden. (dit kan wel 18 uur duren).
Laat daarna in een koelbox rusten.
Trek het vlees met twee vorken of je vingers uit elkaar en beleg broodjes met blaadjes kropsla en een schep coleslaw.
Doe hierop flink wat vlees en maak af op smaak met een scheut van je favoriete barbecuesaus.
“Ik zeg: maken die hap!”
Ralph de Kok