BBQ recept voor Rode Mul in Koolblad van de barbecue - van Ralph de Kok

Hoe bereid je rode mul in koolblad op de barbecue?

Steek de barbecue aan en zorg voor een hoge temperatuur. Roer voor de kruidenboter alle ingrediënten door elkaar. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Haal wat bladeren van de kool en leg in elk blad een mulfilet. Kruid de vis met peper en zout en besmeer met een laag kruidenboter. Leg er dan een tweede koolblad bovenop.

Zet een wokpan met een laagje kokend water op de hete barbecue en plaats er een rooster in zodat deze boven het water hangt en de vispakketjes kunnen stomen. Leg de vispakketjes op het rooster en gaar deze ca. 6 á 8 minuten, met gesloten deksel. Bestrijk de pakketjes, tijdens de garing, nog af en toe met wat kruidenboter.

Schep wat gele rijst op een bord en drapeer hier 2 pakketjes mulfilets op. Doe er nog een flinke klont kruidenboter bovenop en serveer.

Op deze manier maak je rode mul klaar op de barbecue. Kijk de video op het YouTube kanaal van Ik BBQ voor jou om te zien hoe dit bereid wordt. Daar vind je overigens nog heel veel meer barbecue inspiratie.

Ik zeg: maken die hap!

Ralph de Kok

Kijk hier de video

Powered by

https://www.campingaz.nl