Ingrediënten:
Voor het vlees:
1 bavette
1 gele paprika, in reepjes gesneden
1 rode paprika, in reepjes gesneden
groene asperges, in de lengte gehalveerd
dunne worteltjes, in de lengte gehalveerd
bleekselderij, in repen gesneden
flinke hand verse spinazie
2 eetlepels Whiskey Kentucky bbq-saus van Santa Maria
2 eetlepels mosterd
1 omeletje (niet helemaal gaar gebakken van drie eieren, scheutje melk en
handvol geraspte kaas)
Voor erbij:
Trostomaatjes (3 p.p.)
1 knolselderij
melk
water
aardappels (1 p.p.)
125 ml. creme fraiche
gerookte spekblokjes
bieslook, fijngesneden
olijfolie
klont roomboter
peper en zout
BBQ recept Rollade van bavette - by Ralph de Kok
Bereidingswijze:
Voor het vlees:
Bestrooi het vlees met peper en zout en bestrijk het met mosterd.
Beleg het vervolgens met de spinazieblaadjes, het kaasomeletje en de repen groenten.
Rol stevig op en knoop met slagerstouw tot een rollade.
Vul een rookdoosje met een handvol Beef Smoking Blend houtsnippers en zet op de branders van de barbecue.
Leg het vlees in de vleeshouder en gaar deze op lage temperatuur tot een kerntemperatuur van ca. 50 à 52 graden. (Haal na 20 minuten de rookdoos weg, pak het vlees in aluminiumfolie en leg terug).
Voor erbij:
Was de aardappels goed en leg tegelijk met de rollade op de barbecue. Pof ze ca. 1 à 1 1⁄2 uur tot ze gaar zijn.
Leg de kerstomaatjes op het rooster en pof ze ca. 10 minuten tot ze zacht zijn.
Schil de knolselderij en snijd uit het midden twee plakken van ca. 1 cm. dik.
Bestrijk deze met olijfolie en gril ze op de barbecue tot ze gaar zijn.
Snijd de rest van de knolselderij in blokjes en gaar deze in melk en water (verhouding 50/50) in een pannetje tot ze zacht is.
Giet af (maar gooi kookvocht nog niet weg!) en stamp of pureer met een klontje boter tot een smeuige puree. (voeg kookvocht toe als de puree te dik is).
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Bak de spekblokjes krokant in een pannetje op de barbecue.
Serveren:
Besmeer het vlees rondom met de barbecuesaus van Santa Maria.
Snijd het vlees daarna in mooie plakken en leg op een bord.
Snijd de aardappels in plakjes en leg er een paar dakpansgewijs op het bord.
Schep wat creme fraiche over de aardappel en bestrooi met bieslook en spekjes. Snijd de plakken knolselderij in mooie driehoekjes en zet deze op het bord.
Schep of spuit wat knolselderijpuree op het bord en zet hier de gepofte tomaatjes in. Serveer tot slot met een eetlepel hoemoes met artisjok van Maza.
Smakelijk!
Ralph de Kok ralphdekok.nl