BBQ recept Salade van gerookte kipfilet - by Ralph de Kok
1. Steek je barbecue of smoker aan en zorg dat je temperatuur rond de 105°C blijft. Ik gebruik hiervoor 4 Pro Coco briketjes in combinatie me de Gusta BBQ King Smoker (tof apparaat!).
2. Als de kooltjes goed gloeien een paar snippers hickory hout toevoegen en de kipfilet op de indirecte zone plaatsen. Het ontbijtspek mag direct boven de kooltjes, ongeveer 5 minuten per kant.
3. Rook de kip in ongeveer 75 minuten gaar.
4. Maak nu de salade: snijd de radijsjes op de mandoline flinterdun en leg deze even in ijswater zodat ze mooi knapperig worden.
5. Haal het vruchtvlees ui de avocado en snijd het in dunne plakken. Besprenkel met wat citroensap.
6. Snijd de perziken in plakken.
7. Snijd de bieslook klein.
8. Snijd de gerookte kip en het gegrilde spek in plakjes.
9. Bouw de salade door alle ingrediënten bij elkaar te voegen en meng met wat citroensap, olijfolie, peper en zout.
10. Rasp de rode biet overheen, brokkel d geitenkaas erover en maak af met een scheutje honing.
Smakelijk!
Ralph de Kok
ralphdekok.nl