Ingrediënten:
Iberico Secreto
1 spitskool
olijfolie
himalayazout
kerrierub
Voor de aardappelsalade:
zakje aardappelpartjes in de schil (voorgekookt)
handjevol zoetzure augurken,
klein gesneden 2 el. kappertjes,
fijngehakt 1 lente-ui,
in ringetjes gesneden verse bieslook, fijngehakt
1 ½ el. mayonaise
1 ½ el. yoghurt
Maggi
versgemalen zwarte peper
eventueel voor de garnering: affilla cresh
BBQ recept Secreto Iberico met gegrilde spitskool en aardappelsalade - van Ralph de Kok
Hoe maak je Secreto Iberico met gegrilde spitskool op een plancha van Campingaz?
1. Steek de bbq aan (ga uit van medium temperatuur) en verhit er een plancha op
2. Snijd de spitskool in de lengte in zes stukken en giet een beetje olijfolie tussen de bladeren
3. Bestrooi met een beetje (niet te véul!) (himalaya) zout en wat kerrie-rub
4. Verhit wat olie op de plancha en gril de stukken spitskool rondom een paar minuten per kant tot ze gekaramelliseerd zijn
5. Doe ze dan over in een (RVS) skillet, giet er een bodempje water bij en stoof de kool in ca. 20 minuten verder tot beetgaar (doe hierbij een deksel op de pan of dek af met aluminiumfolie). Houd warm.
6. Meng wat olijfolie door de aardappelpartjes en bak deze op de plancha al roerend helemaal gaar
7. Doe ze in een schaal en laat afkoelen (of tot lauw) Roer er dan de rest van de ingrediënten door en breng op smaak met wat Maggi en zwarte peper. Zet apart.
8. Dep het vlees goed droog en bestrooi met (niet te véul!) zout
9. Verhit wat olijfolie op je plancha en gril het vlees goudbruin aan beide zijden (kerntemperatuur: tussen de 56 en 62 graden)
10. Snijd de ‘lappen’ dan in drieën en dan, ‘tegen de draad in’ in dunne plakjes
11. Schep wat aardappelsalade op een bord (en garneer dit eventueel met affila cress) Leg er een stuk gegrilde spitskool bij en schik de plakjes vlees ernaast
Kijk voor het maken van dit barbecue recept en vele andere recepten die we klaarmaakten in ‘Ik BBQ voor jou’ op het YouTube kanaal. Vergeet niet te abonneren.
Eet smakelijk!
Ralph de Kok