BBQ recept spare ribs op de 3-2-1 methode - by Ralph de Kok

Bereiding:

  1. Verwijder het vlies van de spareribs. Bestrooi de spareribs aan beide kanten met het vijfkruidenpoeder.
  2. Pel voor de marinade de knoflook en snijd de teentjes in grove stukken. Snijd de gemberwortel in plakjes en de rode peper in ringetjes. Breek het kaneelstokje doormidden en meng met de overige ingrediënten voor de marinade.
  3. Leg de spareribs in een ovenschaal en schenk de marinade eroverheen. Dek de schaal af en laat de ribs 8-24 uur in de koelkast marineren. Keer de spareribs af en toe tijdens het marineren en bedruip ze dan met de marinade. Je kunt de ribs ook in een ziploc bag marineren!
  1. Verwarm de barbecue of smoker tot een temperatuur van 120 °C.
  2. Doe wat rooksnippers in een rookbuisje (of strooi op het gloeiende houtskool). Zet de spare ribs in het rek en sluit de deksel van de barbecue. Breng de temperatuur weer naar 120 °C en laat de spareribs 3 uur garen.
  3. Haal de ribs uit de barbecue en pak ze in het aluminiumfolie. Giet er ook een scheutje appelsap of Ginger Ale in.
  4. Gaar de ingepakte spare ribs 2 uur in het folie op de barbecue.
  5. Meng intussen de ingrediënten voor de lak in een pannetje en plaats deze aan de zijkant van het rooster. Roer af en toe door zodat de ingrediënten goed vermengen.
  6. Haal de ribben uit de folie en lak de vleeskant van de spareribs. Laat ze maximaal 60 minuten doorgaren. Lak ze elke 10 minuten opnieuw.
  7. Haal de spareribs uit de bbq en lak ze een laatste keer. Bestrooi de ribs met wat sesamzaad.

Smakelijk!

Ralph de Kok