BBQ recept Spare Ribs low & slow - van Ralph de Kok

BBQ recept - Spare Ribs l - Ik BBQ voor Jou

Bereidingswijze :

Verwijder het membraan van de botten van de spare ribs. Meng de ingrediënten voor de rub door elkaar en wrijf de rub goed in het vlees. Verwarm de smoker voor op 120°C en plaats de ribben in de smoker. Indien je een watersmoker gebruikt, zet dan eerst een schaal met warm water boven de hittebron, onder het rooster. Voeg een paar handjes vol met hickory rookchips toe aan de gloeiende kooltjes en laat de ribben 2 1⁄2 á 3 uur roken. Vul steeds een klein beetje gloeiende kolen of briketten toe zodat de temperatuur mooi constant blijft. Vul zo nu en dan ook het rookhout bij.

Wikkel de ribbetjes nu per 2 stuks in het (dikke kwaliteit) aluminiumfolie, giet een paar eetlepels appelsap erbij, vouw stevig dicht en plaats de pakketjes weer terug op de smoker. Laat het vlees nog 1 1⁄2 á 2 uur doorgaren in de folie op de smoker. Rookhout toevoegen is in dit stadium niet meer nodig.

Pak de spare ribs uit het aluminiumfolie en bestrijk ze ruim met KC Pitmaster BBQ saus. Leg ze nog even op de smoker zodat de saus mooi dik wordt en lichtjes karameliseert. De ribben zijn klaar als het vlees mooi zacht is en makkelijk ‘scheurt’ maar nog niet helemaal van het bot valt; mag best nog een bite aanzitten! Ach ja, Fall-off-the-Bone is ook goed hoor… Wat jij wil!

Hoppa!

Ralph de Kok