Ingrediënten:
- diamanthaas (500 gr.)
- ½ tl. worshestershiresaus
- versgemalen zwarte peper
- zout
- olijfolie
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 bakje bundelzwammetjes
- 1 flesje sushi-azijn
- handvol augurkjes, in kleine stukjes gesneden
- handvol kappertjes, fijngehakt
- srirachasaus
- dooiers van kwarteleitjes (of kleine gewone eieren) (garnering)
- afilla-cress (garnering)
Voor het brood:
- 1 zakje ‘beer bread mix’ (Not just BBQ)
- 1 flesje bier
Voor de mayonaise:
- 180 ml. zonnebloemolie
- 3 el. chipotle chilly rub (Not just BBQ)
- 1 ei 1 eidooier
- 1 el. ‘bier’mosterd
- sap van ½ citroen
- snuf zout
BBQ recept voor Steak Cannibale met houtskoolmayonaise - van Ralph de Kok
Hoe maak je Toast Cannibale op de Campingaz ONYX S?
Dit is hoe je de overheerlijke Steak Cannibale maakt die je zag in aflevering 4 (seizoen 1) van S.O.S. Barbecue op Ik BBQ voor jou.
- Kneed de bread mix met bier goed door elkaar tot een soepel deeg Laat afgedekt, in bijv een aluminium bakje, 1 uur rusten op kamertemperatuur
- Snijd de bundelzwammetjes los, doe ze in een kom en giet de sushi-azijn erover. Zet apart
- Steek de bbq aan en zorg voor een medium temperatuur Roer, voor de mayonaise, in een pannetje de rub door de olie en zet deze op je bbqrooster Steek met behulp van de brander van je gasbbq een blokje appelhout aan (of steek in de fik met aansteker) en leg deze naast het pannetje op je bbq rooster Sluit je bbq deksel en rook de olie met rub ca. 15 minuten (roer af en toe door) Haal van de bbq, zeef de olie en laat geheel afkoelen
- Breng je bbq naar een temperatuur van 150 graden. Snijd ondertussen de diamanthaas eerst in dunne plakjes en de plakjes daarna in hele kleine blokjes en doe het vlees in een schaal of bak. Strooi 4 à 5 el. vuurkruiden op een stuk aluminiumfolie en vouw dit dicht tot een pakketje Prik er gaatjes in en leg op je brander van je bbq Zet de schaal/bak met vlees er (indirect) bij (zo ver mogelijk weg van je ‘vuur’, sluit je bbq-deksel en rook het vlees ca. 3 minuten. Zet apart.
- Doe, voor de mayonaise, de eieren, mosterd en zout in een maatbeker Giet er de gerookte rub-olie op, zet er een staafmixer in en mix alles tot een romige mayonaise. Doe in een spuitzak
- Verwarm, voor het brood, je bbq op een hete temperatuur voor (220-230) Zorg daarna voor een uiteindelijke temperatuur van 190 graden en zet het bakje met brooddeeg op je rooster (of verwarm een pizzasteen mee en leg het deeg daar op) Bak het brood, indirect, ca. 1 uur. Laat afkoelen en snijd in plakken Bestrijk de plakken brood met wat olijfolie, strooi er wat zout over en gril ze op de bbq tot ze krokant zijn.
- Gril tegelijkertijd de gemarineerde paddenstoeltjes aan alle kanten lekker bruin
- Meng het vlees met augurk, kappertjes, het sjalotje, de worshestershiresaus, zout en peper Roer met een scheut gerookte mayonaise door elkaar tot een smakelijk geheel
- Schep de aangemaakte steak tartaar op een gegrild sneetje brood en schep er wat paddenstoelen op Leg er een dooiertje van een kwarteleitje op Spuit er de overgebleven mayonaise met wat toefjes srirachasaus naast Garneer het geheel met affila-cresh
Heb je genoten van deze Steak Cannibale? Trek in nog veel meer gekregen? Kijk voor het maken van dit barbecue recept en vele andere recepten die we klaarmaakten in ‘Ik BBQ voor jou’ op het YouTube kanaal. Vergeet niet te abonneren. Meer recepten vind je op deze pagina.
Eet smakelijk!
Ralph de Kok