BBQ recept Surf 'n Turf met gerookte Pico de Gallo - by Jeanette Rijnbeek

– Maak je barbecue gereed voor direct grillen op 200⁰C

– Halveer de tomaten en de paprika en verwijder het vruchtvlees, halveer de ui en verwijder de schil, halveer de jalapeno en rode peper en verwijder naar smaak de pitjes, halveer de limoen.
Leg nu alles met de snijzijde naar beneden op de barbecue en grill het lekker aan, draai alles een keer om en grill het opnieuw lekker aan. Let op, het moet wel beetgaar blijven. Nu mag het van de barbecue om af te koelen.

– Snipper de knoflook fijn en vermeng dit met 6 eetlepels (olijf)olie, wat peper en zout en marineer hierin de tijgergarnalen.

– Strooi wat (gerookt) zeezout op beide zijden van je steak en laat dit rustig intrekken.

– Snij de nu bijna afgekoelde gegrillde groenten in fijne gelijke stukken, de rode peper en jalapeno mogen wat fijner worden gesneden. Meng dit in een kommetje en knijp de limoen uit boven het mengsel. Voeg als laatste wat fijngesneden koriander, peper, zout en een scheutje olie toe. Meng nogmaals en laat de smaken lekker even doortrekken. Je Pico de Gallo is nu klaar.

– Grill de steak en de garnalen nu op je hete barbecue. Na ongeveer drie minuten draai je de steak een kwartslag, op deze manier krijg je een mooi ruitjespatroon. Na ongeveer 6 minuten draai je de steak en garnalen om. Opnieuw na ongeveer drie minuten de steak een kwartslag draaien voor het ruitjespatroon en na 6 minuten zijn je steak en garnalen medium done. Neem ze van de grill en laat het even rusten.

– Neem een bord, leg hierop je steak en 3 tijgergarnalen, nu wat Pico de Gallo over je steak en garnalen, beetje verse koriander, partjes limoen, peper, zeezout en nog een klein scheutje olie erover om de smaken mooi bij elkaar te brengen.

Heerlijk met een broodje en een verse salade. Eet smakelijk!

Jeanette Rijnbeek