BBQ recept Tonello Vitato - by Ralph de Kok

1. Marineer de kalfstournedos in de Majito Lime marinade. Volg hiervoor de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Snijd de tonijn voor de tataki in ‘staven’ van circa 3 x 3 centimeter en besprenkel met een heel klein beetje olie. Gril de tonijn kort op een hele hete gril, ongeveer 45 seconden per kant. Haal uit de barbecue, bestrooi met sesamzaadjes en snijd in plakken van ongeveer ½ centimeter dik.
3. Snijd van de rest van de tonijn flinterdunne plakjes.
4. Gril 1 tournedos indirect op ca. 130°C tot een kerntemperatuur van 50-52°C en snijd in flinterdunne plakjes.
5. Gril 1 tournedos op een middelhoge temperatuur, direct boven het vuur tot een kerntemperatuur van 54-56°C en snijd in dikke plakken.
6. Couscous: snijd met een dunschiller de bloemkool in dunne flakes.
7. Rooster de hazelnootjes in een pannetje op het grilrooster en voeg wat rooksnippers toe aan de kolen voor een lichte rooktoets. Hak de hazelnootjes fijn.
8. Hak de kappertjes fijn en doe deze met de bloemkoolflakes en de geroosterde hazelnoten in een kom. Maak op smaak met wat zout en een mooie extra vergine olijfolie.
9. Tonijnmayonaise: Halveer de limoentjes en gril deze tot ze mooi gekarameliseerd zijn.
10. Meng de ingrediënten en het sap van de gegrilde limoen voor de tonijnmayonaise in een blender.
11. Kook de eitjes, pel ze en rook ze op een barbecue met mediterranean rookmot, circa 5 minuten.
12. Bak het ciabatta af, rooster ze en besmeer ze met Hoemoes met artisjok (Maza).
13. Leg wat rucola sla op een bord en zet alle ingrediënten ertussen.

Smakelijk!
Ralph de Kok

ralphdekok.nl

Recept video's op YouTube kijken