Slider rundergehakt (4 miniburgers)
Wat heb je nodig?
120 gram rundergehakt
plakje cheddarcheese
1 el. boursin
1 tomaat
sla
rode ui
barbecuesaus
hamburgerbroodje
Voor de rub: (alles in gelijke delen!)
zwartgemalen zwarte peper
zout
knoflookpoeder
uienpoeder
Slider kipgehakt (4 miniburgers)
Wat heb je nodig?
120 gr. kippengehakt
1 mini ananas
2 (mini) courgette
olijfolie
½ el kerriepoeder
1 el. creme fraiche
1 el. mayonaise
1 lente-ui, heel fijn gesneden
hamburgerbroodje
Voor de rub:
½ el versgemalen zwarte peper
½ el zout
1 el paprikapoeder
Slider groenteburger
Wat heb je nodig?
1 groenteburger
1 rode paprika
blaadjes lollo bianco
1 mango
rode peper, in hele kleine ringetjes gesneden
bieslook, fijngesneden
½ bakje ricotta
hamburgerbroodje
BBQ recept Vegaburger sliders - by Ralph de Kok
Slider rundergehakt (4 miniburgers)
Wat moet je doen?
Doe het gehakt in een kom en kneed er 1 ½ el. van de rub doorheen.
Vorm hier mini-hamburgertjes van en gril deze ca. 2 ½ minuut per kant.
Leg de laatste minuut een uitgestoken plakje cheddarchees op het vlees zodat de kaas kan smelten.
Snijd een minibroodje doormidden en gril aan beide zijden even aan, op de snijkanten.
Besmeer beide zijden met 1 el. boursin en beleg het broodje met wat sla, plakje tomaat, dun ringetje ui en de hamburger.
Serveer het broodje met wat barbecuesaus.
Slider kipgehakt (4 miniburgers)
Wat moet je doen?
Meng het gehakt met ca. 1 ½ el. van de rub.
Vorm hier mini-hamburgertjes van en gril deze ca. 3-4 minuten kant.
Schil de ananas.
Snijd er dunne plakken van, verwijder de kern en bestrijk deze aan beide zijden met olijfolie.
Gril tot ze mooi gekarameliseerd zijn.
Snijd de courgette in dunnen plakken en gril deze tot ze mooie grilstrepen heeft.
Meng de mayonaise en creme-fraiche door elkaar, roer de ringetjes lente-ui erdoor en maak op smaak met kerriepoeder en wat peper en zout.
Snijd een minibroodje doormidden en gril aan beide zijden even aan, op de snijkanten.
Besmeer beide zijden met de kerriemayonaise en beleg het broodje met wat sla, plakje courgette, plakje ananas en de kipburger.
Geef de kerrie-mayonaise erbij.
Slider groenteburger
Wat moet je doen?
Schil de mango en snijd in plakken. Bestrijk met wat olijfolie en gril tot er mooie strepen op staan.
Snijd in kleine stukjes en doe in een pannetje. Voeg water, bruine suiker en de rode peperringetjes
toe en kook in tot een chutney.
Blaker de rode paprika zwart, rechtstreeks in de hete kolen van de barbecue en laat afkoelen in een plastic zakje.
Verwijder de schil en snijd in reepjes.
Snijd een minibroodje doormidden en gril aan beide zijn even aan, op de snijkanten.
Beleg het broodje dan met wat sla en reepjes gegrilde rode paprika.
Gril de groenteburger tot ze warm is en steek de groenteburger uit tot ‘slidersformaat’. Besmeer rondom met ricotta.
Haal de burger dan aan alle kanten door de bieslookringetjes en leg op het broodje.
Schep er een eetlepel mangochutney op en leg de bolle kant van het broodje erop.
Serveer met wat mangochutney.
Ik zeg: “Maken”!