BBQ recept voor Aziatische buikspek met gamba's - van Ralph de Kok

Hoe maak je Aziatische Buikspek met Gamba’s op een Campingaz gasbarbecue?

Steek de barbecue aan en zorg voor een directe en indirecte zone. Doe de garnalen in een kom met de gember, rode peper en 1 el. knoflookpuree. Giet er olijfolie over, kruid met peper en zout, roer door elkaar en laat even marineren. Roer de ingrediënten van de rub door elkaar en snijd de vetkant van het buikspek ruitlings in. Wrijf het vlees aan alle zijden in met knoflookpuree en bestrooi met de rub. Druk goed aan en leg met vetkant naar boven, indirect op je barbecuerooster.

Gaar het buikspek op ca. 180 graden in twee uur tot een kerntemperatuur van ca. 84 graden. Roer in een kommetje wat wasabi-pasta naar smaak door de mayonaise. Zet apart. Doe de komkommerlinten in een kommetje en giet er een beetje gembersiroop over. Laat ca. 10 minuten marineren.

Verwarm, voor de terriyakisaus wat olijfolie in een pannetje en bak hierin even de gember, knoflook en peper aan. Doe de vloeistoffen en suiker erbij en laat even beetje inkoken. Houd warm. Gril de plakken ananas aan beide zijden tot ze mooie grilstrepen heeft. Gril de garnalen kort aan beide zijden. Snijd het vlees in plakken van ca. ½ cm. en bestrijk ze met de terriyakisaus. Strooi de furikake/wasabi-crunch erover en leg op een bord. Leg de gegrilde ananas erbij en schep er wat wakamé-salade en komkommerlinten bij. Leg de gegrilde garnalen op het buikspek en spuit er toefjes wasabi-mayonaise op. Garneer het geheel met radijs, bos-ui en gebakken uitjes en bestrooi met nog wat furikake.

Zo maak je Aziatische Buikspek met Gamba’s. Lekker met gekookte witte rijst!

Kijk voor het maken van dit barbecue recept en vele andere recepten die we klaarmaakten in ‘Ik BBQ voor jou’ op het YouTube kanaal. Vergeet niet te abonneren.

Eet smakelijk!

Ralph de Kok

Kijk hier de videoGa naar Campingaz barbecues