BBQ recept voor Bloemkool met gerookte cashewcurry en worst - van Ralph de Kok

Hoe maak je Bloemkool met gerookte Cashewcurry en Worst klaar op de barbecue?

Week de cashewnoten zo’n 5 á 6 uur in ruim water. Giet ze dan af, doe ze in een skillet en zet deze op de barbecue (nog niet aangestoken). Leg er een brandend stuk hout naast en sluit het deksel. Rook de noten op deze manier gedurende 3 minuten. Steek dan de barbecue aan en rooster de gerookte noten (op bv de zijbrander)  tot ze gaan geuren. Doe de noten met de currypasta en een scheutje melk in een blender en draai tot een gladde puree. Voeg een snuf zout toe en eventueel meer curry/melk als je de puree pittiger wilt. Zet apart.

Snijd de bladeren van de bloemkool en snijd de onderkant eraf. Doe in een diepe (gietijzeren) (hapjes)pan een laagje water en zet er een rooster in, zodat de bloemkool zwevend boven het vocht kan stomen. Verdeel de boter in een laagje over de bloemkool en bestrooi het geheel met de tandoori masala kruiden. Leg de bloemkool op het rooster en stoom de groente, met gesloten deksel op een temperatuur van 180 á 200 graden, in 1 ½  á 2 uur gaar.

Rooster ondertussen (bv. op de zijbrander) in een droge skillet de sesamzaadjes goudbruin. Roer wat ahornsiroop door de tahinipasta.

Doe een klontje boter en een beetje olijfolie op een grilplaat en rooster de worstjes op de barbecue aan alle kanten bruin.

Warm de cashewcurry-puree weer op en verdeel over 4 borden. Snijd de bloemkool in kwarten en leg op elk bord een kwart. Drizzle de tahinisaus over de bloemkool en bestrooi vervolgens met granaatappelpitjes en sesamzaadjes. Garneer het geheel met wat verse peterselie en serveer met de gegrilde worstjes ernaast.

Op deze manier maak je een waanzinnige bloemkool met gerookte cashewcurry en worst klaar op de barbecue. Een leuk en verrassend vegetarisch gerecht. Kijk voor het maken van dit barbecue recept en vele andere recepten die we klaarmaakten in ‘Ik BBQ voor jou’ op het YouTube kanaal. Vergeet niet te abonneren.

Eet smakelijk!

Ralph de Kok

Kijk hier de video

Powered by

https://www.campingaz.nl