BBQ recept voor Broodje Pulled Chicken - van Ralph de Kok

Hoe maak je een Broodje Pulled Chicken op een pelletgrill van Traeger?

Steek de bbq aan en zorg voor een temperatuur van 135 gr. Knip de ruggegraat uit de kippen en bestrooi de kippen rondom met de habanero-kruiden. Leg ze met de huidkant naar boven op de bbq.

Gaar de kippen, indirect,  tot een kerntemperatuur van 75 graden. (steek de thermometer in het dikste deel van het vlees zodat je zeker weet dat de kip gaar is).

Smelt, voor de saus bij het broodje pulled chicken, een klontje boter in een skillet en fruit hier het sjalotje even in aan. Kruid met knoflook- en uien- en mosterdpoeder en doe de vloeistoffen erbij. Roer de suiker erdoor en laat de saus 10 à 15 minuten pruttelen.

Trek het kippenvlees van de botten en scheur in stukjes. Roer wat saus door de ‘gepulde’ kip en beleg hiermee de broodjes. Serveer de overgebleven saus erbij. En voila, zo heb je een heerlijk broodje kip van de BBQ dat er bij iedereen ingaat.

Kijk voor het maken van Broodje Pulled Chicken en vele andere recepten die we klaarmaakten in ‘Ik BBQ voor jou’ op het YouTube kanaal. Vergeet niet te abonneren. Lees op deze website alle recepten van alle seizoen van dit BBQ programma op je gemak na.

Eet smakelijk!

Ralph de Kok

Kijk hier de videoGa naar Traeger Wood Pellet Grills