BBQ recept voor gerookte en gestoomde makreel van de kamado - van Ralph de Kok

Hoe maak je gerookte en gestoomde makreel op een kamado klaar?

Vul de Monolith met weinig houtskool, steek aan en zorg voor een temperatuur van ca. 90 graden. Plaats het SGS systeem met twee halve platesetters in de barbecue, zodat je indirect kunt garen. Zet twee druipbakjes op de platesetters en vul deze met kokend water. Leg het RVS rooster hierboven en leg de vissen erop. Voeg, met behulp van de chipfeeder, rookpellets aan je houtskool toe en sluit het deksel van de barbecue. Gaar de vis in ca. 35 minuten goudbruin.

Doe de komkommerlinten in een kom en besprenkel met wat gembersiroop. Gril de sneetjes brood en besmeer met een beetje boter. Bestrooi de plakjes radijs met ‘tafelgoud’ en pluk de makreel (let op dat je de graten eruit haalt). Leg stukjes makreel op het geroosterde brood en leg hierop de komkommer en radijs. Spuit er toefjes wasabi-mayonaise op en garneer het geheel met wat bieslook.

Zo maak je gerookte en gestoomde makreel klaar op een kamado. In dit geval bereidt op een kamado van het merk Monolith. Kijk hoe ik dit klaarmaak op ons YouTube kanaal. Ga naar ons YouTube kanaal voor het bekijken van alle afleveringen en items uit afleveringen van inmiddels 10 seizoenen ‘Ik BBQ voor jou’.

Eet smakelijk! – Ralph de Kok

Kijk hier de video

Powered by