BBQ recept voor gevulde Bavette met Zalm - van Ralph de Kok

Hoe maakt je gevulde bavette met zalm op de barbecue?

Steek allereerst de barbecue aan.

Voor de zalm:
Snijd de dunnere delen van de zalm af (buik) en leg de vis op het cederhouten plankje. Je kunt het plankje ook in stukken zagen en de zalm er in porties op leggen. Bestrooi de zalm met peper en zout. Doe de ingrediënten voor de laksaus in een skillet en laat op de barbecue inkoken tot het stroperig is. Laat iets afkoelen. Leg de zalmplankjes op het rooster van je barbecue en gaar de vis in ca. 15 minuten op een temperatuur van ca. 200 graden. Lak de zalm de laatste minuut ruim af met de saus en bestrooi met wat sesamzaadjes en lente-ui.

Voor de gevulde bavette:
Snijd eventuele onregelmatigheden van de bavette. Snijd de dikkere stukken van het vlees zó in dat je de bavette open kunt klappen tot een lange lap die overal ongeveer even dik is
Verdeel de lap bavette in stukken van ca. 20 á 25 cm. lang. Bestrooi het vlees met peper, zout en de Napoli-kruiden en smeer er wat truffelmayonaise over. Leg er dan wat plakken ham en de zongedroogde tomaatjes op en strooi er wat pijnboompitten over. Verdeel er wat rucola overheen en rol strak op tot een éénpersoon rollade met slagerstouw (Let er op dat je het zo oprolt dat de ‘draden’ van het vlees in de lengte lopen!). Leg het vlees, indirect op een koud rooster en gaar de rollades ca. 20 minuten op ca. 150 graden. Gaar ongeveer 20 minuten, tot een kerntemperatuur van ca. 52 graden en laat het vlees rusten. Als het vlees nog wat bleek is op het eind van de garingstijd kun je de rollades nog heel even op hoge temperatuur afgrillen. Kerntemperatuur bij het serveren: 54 graden). Snijd de rollade schuin in stukken en besprenkel met nog wat balsamico-azijn.

Voor de sla:
Maak een dressing van wat olijfolie (2/3 deel) en balsamico-azijn (1/3 deel), peper en zout. Meng dit door de komkommer, tomaat en ui. Doe wat sla op een bord, plaats er een stuk rollade bij en het plankje met de zalm en bestrooi het geheel eventueel nog met wat pijnboompitten.

Zo maak je gevulde bavette met zalm van de barbecue. Wil je exact weten hoe je dit recept klaarmaakt, kijk dan de video van de aflevering (klik op de afbeelding hierboven) of ga gelijk naar het YouTube kanaal voor nog meer barbecue video’s.

Eet smakelijk!

Ralph de Kok

Kijk hier de video

Powered by

https://www.campingaz.nl