BBQ recept voor Gevulde kipfilet met witlof ham-kaas - van Ralph de Kok

Hoe maak je Gevulde kipfilet met witlof ham-kaas op een barbecue van Campingaz?

Bestrooi de witlof op de snijkanten ruim met poedersuiker en laat 15 min. staan. Snijd de kipfilet in zodat er pockets ontstaan en kruid rondom met peper en zout. Stop in elke kipfilet een plak ham en kaas, vouw dicht en bestrijk de kip rondom met mosterd. Maak een bouillonnetje door het blokje op te lossen in een ½ liter heet water. Houd warm.

Steek de bbq aan en zorg voor een temperatuur van ca. 210/220 graden. Gril de kip aan beide zijden, direct, even aan zodat er mooie grilstrepen op staan. Schep dan flink wat mosterd in het ovenschaaltje en leg hier de kipfilets in.  Plaats het schaaltje, indirect, terug op de bbq en gaar nog ca. 10 minuten door. Giet er de laatste paar minuten wat bouillon bij.

Verhit wat olie in een skillet en gril hierin de witlofstronkjes op de snijkant aan tot ze gekaramellisseerd zijn. Draai dan om en gril de andere zijde ook nog even goudbruin
Giet er dan een klein beetje bouillon bij en laat zachtjes garen tot de witlof zacht is. Haal de kipfilets uit het ovenschaaltje en laat rusten. Plaats het ovenschaaltje nu rechtstreeks boven een brander en roer een scheut slagroom door de achtergebleven mosterd/bouillon.  Laat al roerend pruttelen tot je mooie gebonden saus heb.  Breng de saus op smaak met zout en peper en een snufje vadouvan.

Snijd de gevulde kipfilet schuin doormidden en leg de helften op een bord. Leg de gekaramelliseerde witlof erbij en een plak ham en kaas ertussen in. Schep een beetje mosterdsaus over de kip er serveer de rest van de saus erbij.

Kijk voor het maken van deze gevulde kipfilet met witlof ham-kaas en vele andere recepten die we klaarmaakten in ‘Ik BBQ voor jou’ op het YouTube kanaal. Vergeet niet te abonneren.

Eet smakelijk!

Ralph de Kok

Kijk hier de videoGa hier naar Campingaz NL